InBeeld Hardenberg wint Rode Vuist 2024

Door Peter Hermans op 22 januari 2024

Stichting InBeeld Hardenberg is de winnaar van de Rode Vuist 2024. Directeur-bestuurder Anne van den Hoek ontving de prijs voor een bijzondere inzet voor een mooi en sociaal Overijssel uit handen van fractievoorzitter Peter Hermans van de PvdA Overijssel.

InBeeld is een welzijnsorganisatie met een inloophuis voor ontmoeting en activiteiten. Alle inwoners van Hardenberg zijn er welkom voor een praatje en een kop koffie. Het pand van de stichting in het centrum van Hardenberg is het thuishonk van de grootste breiclub van Overijssel, je kunt er schilderlessen volgen en creatieve avonden bezoeken. Maar InBeeld geeft ook taalondersteuning voor mensen met een migratieachtergrond en inwoners die hun basisvaardigheden willen verbeteren.

Van den Hoek: “Deze prijs is een geweldige erkenning voor onze vrijwilligers en gasten. De Rode Vuist zet hen in het zonnetje, geeft ze een plek in onze samenleving als mens en niet alleen als een nummer.”

Warme ontmoetingsplek

“InBeeld is zo’n plek die je in elke stad, dorp en wijk zou wensen: een warme ontmoetingsplaats die alle dagen open is, waar de koffie altijd voor je klaarstaat, waar mensen zijn om een praatje mee te maken en om je te helpen als je een vraag hebt,” zegt fractievoorzitter Hermans. “Door mensen gratis en onbaatzuchtig hulp te bieden zetten de vrijwilligers van InBeeld veel Hardenbergers in hun kracht. Ze versterken het sociale weefsel van hun stad.

InBeeld is altijd open, voor iedereen en door weer en wind: zelfs in coronatijd konden honderden mensen hier terecht om elkaar te ontmoeten. Het is een fijne, warme, sociale plek waar mensen zich op een hele praktische manier bezighouden met zaken die we allemaal belangrijk vinden: zelfredzaamheid, integratie, persoonlijke ontwikkeling. Dat is geweldig, daar zijn we trots op, en daarom verdienen zij dit jaar onze Rode Vuist.”

Rode Vuist

De Rode Vuist wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. De PvdA Overijssel heeft de prijs in het leven geroepen om een persoon of instelling in het zonnetje te zetten die zich bijzonder heeft ingezet voor een mooi en sociaal Overijssel. De vorige winnaars waren Reisopera-directeur Nicolas Mansfield (2017), de Enschedese Stichting Sheltersuit (2018), multiculturele vrouwengroep Vrouwen voor Elkaar uit Deventer (2019), de Stichting Single Supermom (2020), onderwijspersoneel van basisscholen in coronatijd (2021), Hockey Club Twente (2022) voor haar inzet op het gebied van g-sport, en Schone Rivieren (2023) voor de aanpak van zwerfafval langs Overijsselse waterwegen.

Sociaal Hout

De Rode Vuist is gemaakt door Binthout, een sociale onderneming die Nederlandse bomen redt van de versnipperaar. Van boom tot eindproduct creëren zij diverse werkzaamheden die passen bij de wensen en behoeften van mensen met een zekere afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Peter Hermans

Peter Hermans

Eerlijk Sociaal Overijssel, zo heet ons verkiezingsprogramma. Dit programma, de naam én de inhoud, zijn mij uit het hart gegrepen. Als volksvertegenwoordiger wil ik zorgen voor een duurzaam goede thuisbasis voor alle Overijsselaars. Dit betekent goed werk, goede woningen en een goede leefomgeving, waarbij de lasten eerlijk worden verdeeld. Niet voor niets heb ik in

Meer over Peter Hermans