Maak kennis met: Stienus Melis

Door Stienus Melis op 8 februari 2024

Op woensdag 31 januari is Stienus Melis geïnstalleerd als kersvers Statenlid voor de PvdA Overijssel. Hij neemt de zetel in die vrijkwam door het vertrek van Annemieke Wissink. Stienus was al sinds het begin van deze periode burgerlid voor de PvdA. Hij stelt zich graag aan je voor.

Ik ben Stienus Melis, ben 51 jaar en werk als Technisch Manager aan grote bouwprojecten in de utiliteitsbouw. Het realiseren van bouwprojecten vraagt veel inhoudelijke kennis, afstemming en samenwerking. Voordat ik kan gaan bouwen moet ik luisteren naar de toekomstige gebruikers van het gebouw. Wat zijn hun wensen en behoeftes? Het te realiseren gebouw moet immers in deze behoeftes voorzien. Als mij dit lukt heb ik uiteindelijk een tevreden gebruiker van het gebouw.

De politiek zie ik net zo. Ik heb mij kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten omdat ik mij sterk wil maken voor een sociale samenleving waarin iedereen mee kan doen en een fatsoenlijke bestaanszekerheid heeft, zowel in de steden maar zeker ook in onze dorpen en streken. Dorpen en streken zijn belangrijk voor de identiteit van Overijssel en daarom is het noodzakelijk dat de voorzieningen in en rondom de dorpen van voldoende kwaliteit blijven. Er moeten voldoende betaalbare woningen zijn, goed onderwijs en bibliotheken, goede gezondheidszorg en dit moet bereikbaar zijn middels goed openbaar vervoer.

Helaas kwam ik met mijn plek vier op de kieslijst na de verkiezingen net niet in de Provinciale Staten. Wel heb ik mij beschikbaar gesteld om als burgerlid een actieve bijdrage te leveren aan de commissies, ter voorbereiding van de Statenvergadering. Daar heb ik de portefeuilles mobiliteit (verkeer en vervoer), ruimtelijke ordening & waterbeheer, en economie.

De belangrijkste onderwerpen in deze portefeuilles zijn voor mij goed openbaar vervoer en infrastructuur wegen (bijvoorbeeld de aanpak van de N35), het realiseren van woningen vanuit de regiodeals en een economie met voldoende en duurzame werkgelegenheid in aansluiting met het onderwijs met vakgerichte opleidingen. Die nieuwe woningen moeten immers ook gebouwd kunnen worden door inwoners met een ambacht.

De eerste maanden na de verkiezingen was vooral nieuwe indrukken opdoen, kennis maken en ontmoeten en inwerken in de portefeuilles. En net toen ik mij een beetje thuis begon te voelen mocht ik opschuiven naar het ‘echte’ Statenlidmaatschap. Natuurlijk vind ik het jammer dat Annemieke vertrekt. Maar voor mij is het ook een fantastische kans om mee te bouwen aan onze democratie.

Waar ik naar uit kijk sluit aan bij wat ik eerder heb genoemd over tevreden gebruikers van een gebouw. Ik wil mij sterk maken voor tevreden inwoners van onze mooie provincie Overijssel, door te luisteren naar de behoeftes en mij hiervoor sterk te maken om dit te realiseren binnen de portefeuilles die ik heb. Ik zie dit als een grote uitdaging omdat luisteren niet vanzelf gaat en iedereen volledig tevreden stellen een enorme uitdaging is. Maar toch ga ik mij hiervoor inzetten. Ik heb er zin in. Wordt vervolgd!

Stienus Melis

Stienus Melis

Ik ben Stienus Melis. Ik ben 50 jaar oud, werk als Technisch Manager aan grote bouwprojecten, en ben getrouwd met Amke Vrielink. Met ons gezin woon ik in het buitengebied tussen Dalfsen en Hoonhorst.  Hiervoor kom ik uit een vergelijkbare gemeente uit Oost-Groningen. De Partij van de Arbeid is altijd een rode draad geweest in

Meer over Stienus Melis