Gezocht: ondernemende fractieondersteuner

Door Peter Hermans op 13 februari 2024

De PvdA fractie in de provincie Overijssel werkt hard aan het bereiken van haar doelen: een sterk en sociaal Overijssel. Dat doen wij met drie fractieleden, een burgerlid en een PvdA gedeputeerde. Nu zijn we op zoek naar een ondernemende fractieondersteuner die ons team verder kan versterken.

De PvdA Overijssel is een serieuze, creatieve en vrolijke club. De fractie bereidt zich gedegen voor op het politieke werk en legt verantwoording af aan de samenleving. Daarvoor ben jij onmisbaar. Heb je een vlotte pen, interesse in de politiek en kun je zelfstandig werken, dan maken we graag kennis met je.

Profielschets

Jij wil graag met de andere teamleden van de PvdA Overijssel kijken naar beleid en naar de communicatie daarover. Je hebt actief ervaring met sociale media en hebt een vlotte pen. Je hebt affiniteit met de politiek en het belangrijkste nieuws en je draagt de sociaaldemocratie een warm hart toe.

Je bent zelfstandig, toegankelijk, kunt goed organiseren en je kunt nieuws vertalen naar politieke kansen. Je bent aanwezig op fractievergaderingen, Statenvergaderingen en andere belangrijke bijeenkomsten.

Je hebt een opleiding of achtergrond in de journalistiek of communicatie en liefst enkele jaren werkervaring.

Wat bieden we

  • Een leuke en afwisselende baan in het hart van de Overijsselse politiek
  • Veel vrijheid om zelf ideeën te genereren en uit te voeren
  • Een aanstelling van 20 uur per week
  • Een reisvergoeding en thuiswerkvergoeding
  • Een salaris behorend bij schaal 4 of 5 volgens de CAO journalistiek

Taken

  • Schrijven en versturen van persberichten
  • Maken en plaatsen van teksten, afbeeldingen en video’s voor en op website en sociale media
  • Agendabeheer en het notuleren van vergaderingen
  • Advisering van de fractie over publiciteit en communicatie
  • Politieke en inhoudelijke ondersteuning van de fractie

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je motivatie en een actueel CV naar Peter Hermans, fractievoorzitter van de PvdA Overijssel: [email protected]. Wil je eerst nadere inlichtingen, stuur dan even een e-mailbericht met je telefoonnummer – wij nemen dan contact met je op.

Peter Hermans

Peter Hermans

Eerlijk Sociaal Overijssel, zo heet ons verkiezingsprogramma. Dit programma, de naam én de inhoud, zijn mij uit het hart gegrepen. Als volksvertegenwoordiger wil ik zorgen voor een duurzaam goede thuisbasis voor alle Overijsselaars. Dit betekent goed werk, goede woningen en een goede leefomgeving, waarbij de lasten eerlijk worden verdeeld. Niet voor niets heb ik in

Meer over Peter Hermans