Door Hans Nooter op 25 augustus 2015

Regenboogvlag op Provinciehuis Zwolle

De Statenfracties van D66 en PvdA hebben vragen gesteld aan het College van Gedeputeerden over de (inter)nationale Coming Out Day. ‘Coming out’, in Nederland vertaald als ‘uit de kast komen’, is het moment waarop homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (HLBT) uitkomen voor hun seksuele identiteit. Deventer, Enschede en Zwolle ondersteunen Coming Out Day al sinds jaar en dag, onder meer door de regenboogvlag, het beeldmerk van de HLBT-gemeenschap, op de betreffende stadhuizen te hijsen.

De Statenfracties van PvdA en D66 vinden het de hoogste tijd dat ook het provinciehuis in Zwolle meedoet aan die traditie. De partijen vragen daarom onder meer aan GS om ook de regenboogvlag uit te hangen. Wybren Bakker van D66: “Het is belangrijk dat ook de provincie Overijssel door het hijsen van de regenboogvlag een signaal afgeeft dat iedereen gelijk is in Nederland, en dat we de HLBT gemeenschap van harte ondersteunen in haar strijd voor die gelijkheid. Je kunt het je haast niet voorstellen, maar ook in Nederland is het voor sommige mensen nog steeds moeilijk om voor zijn of haar seksuele identiteit uit te komen.”

Hans Nooter van de PvdA voegt daaraan toe: “De regenboogvlag hijsen is een klein steuntje in de rug. Uiteraard zou het nog mooier zijn als de provincie ook andere activiteiten onderneemt op de Coming Out Day.” De vragen liggen inmiddels ter beantwoording bij het college.

Coming Out Day wordt in Nederland gevierd op 11 oktober. Omdat die dag in 2015 op een zondag valt worden de activiteiten veelal verplaatst naar maandag 12 oktober.

Hans Nooter

Hans Nooter

Samen met Peter woon ik in mijn geboortestad Zwolle. Ik ben politicoloog en in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Ik maak altijd ruimte voor sport in mijn agenda: hardlopen, Tacoyo en s ’zomers banen zwemmen in het Zwolse openluchtbad. Als Statenlid heb ik de afgelopen periode initiatieven genomen en zal ik aandacht

Meer over Hans Nooter