Steunbetuiging en bezoek aan Merkez Moskee in Deventer n.a.v. aanslag Nieuw Zeeland

Door Tijs de Bree op 16 maart 2019

Met een brede delegatie van onder meer Deventer Sociaal, D66 Deventer, DENK Deventer en de PvdA Deventer brachten we vandaag een bezoek aan de Merkez Moskee. We gingen samen in gesprek over de gruwelijke aanslag in Nieuw Zeeland. En we spraken over hoe onze samenleving zijn weerstand en veerkracht kan tonen. Namens alle partijen in de gemeenteraad van Deventer is een boeket overhandigd aan het bestuur van de moskee.

PvdA-fractievoorzitter Tijs de Bree: “We willen onze steun betuigen, aan de slachtoffers en aan de moslimgemeenschap. Maar het is zoveel meer dan een aanslag op moslims. Het is een aanslag op een samenleving waar verschillende mensen vreedzaam bouwen aan hun gezamenlijke toekomst. In een stad als Deventer, waar 80 verschillende nationaliteiten samenleven, zie je dat we allemaal één zijn. Een aanval op jullie is een aanval op ons allemaal.”

Tijs de Bree

Tijs de Bree

In Deventer woont Tijs de Bree samen met zijn vrouw en drie kinderen. Van 2011 tot 2019 was hij fractievoorzitter voor de PvdA Overijssel. Sinds juni 2019 is hij namens de PvdA gedeputeerde in Overijssel. Het profiel van Tijs op de website van de provincie Overijssel.      

Meer over Tijs de Bree