PvdA wil oplossing voor ‘vriezerbuurtbus’ Arriva

Door Emma Peetsma op 15 november 2023

Op 13 november schreef RTV Oost dat vrijwillige chauffeurs op de buurtbussen in Twente zich letterlijk en figuurlijk in de kou gezet voelen door Arriva. De nieuwe buurtbussen waarin zij vanaf volgende week moeten rijden hebben geen standkachel. Die kachel wordt gebruikt om de bus te verwarmen vóór de eerste rit begint. De afwezigheid van een standkachel betekent dat vrijwilligers in de winter potentieel eerst flink wat tijd en energie kwijt zijn met het ijsvrij maken van de bus voordat deze de weg op kan. Volgens het nieuwsbericht zijn er chauffeurs die weigeren om vroege diensten te draaien als het mankement niet wordt aangepast.

“Goede bereikbaarheid is belangrijk voor de leefbaarheid en regionale economie van onze provincie,” vindt PvdA-Statenlid Emma Peetsma. “Vrijwillige chauffeurs spelen daarin een onmisbare rol. Zij staan voor dag en dauw op om door weer en wind plaatsen als Boekelo en Haarle bereikbaar te houden. Die vrijwilligers moeten we niet in de kou laten staan. Daarom heb ik aan het provinciebestuur gevraagd welke stappen Overijssel kan nemen om het mankement aan de buurtbussen samen met Arriva op te lossen. Want ons openbaar vervoer moet blijven rijden, en de vrijwilligers die dat mede mogelijk maken moeten de middelen hebben om hun werk op een goede en plezierige manier te doen.”

Schriftelijke vragen over buurtbusschauffeurs Arriva

Emma Peetsma

Emma Peetsma

Mijn naam is Emma Peetsma, ben student en woon in de wijk Twekkelerveld, in het mooie Enschede. Steeds vaker zie ik dat voor steeds meer mensen hun bestaanszekerheid onder druk komt te staan. Daarom zet ik mij in voor een socialer en mooier Overijssel, in de Provinciale Staten. Een betaalbare woning, rondkomen met je inkomen,

Meer over Emma Peetsma