PvdA en SP bezorgd over verkoop vervoersbedrijf Arriva aan Amerikaanse durfinvesteerder

Door Emma Peetsma op 19 oktober 2023

Vervoersbedrijf Arriva wordt overgenomen door een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Dat schrijft RTV Oost vandaag. Arriva is nu nog in handen van Deutsche Bahn, maar wordt verkocht aan investeringsfirma I Squared Capital. Met de deal zou € 1.68 miljard zijn gemoeid.

De provinciale fracties van de PvdA en de SP maken zich zorgen over de overname. In Overijssel verzorgt Arriva openbaar vervoer in opdracht van de provincie.

“De PvdA vindt dat OV een publieke voorziening is die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn,” zegt PvdA-Statenlid Emma Peetsma. “Dat die publieke voorziening nu gekocht wordt door een bedrijf dat vooral winst wil maken zit ons niet lekker. Wij willen zo snel mogelijk weten wat de gevolgen van de overname zijn voor het openbaar vervoer in onze provincie, en wat de verkoop van Arriva betekent voor de medewerkers hier.” Daarom stelt de PvdA samen met de SP schriftelijke vragen aan het provinciebestuur over de overname.

Overijssels OV

In Overijssel zijn de treinverbindingen Zwolle-Emmen en Almelo-Hardenberg in handen van Arriva. Vanaf december rijdt het bedrijf ook met streekbussen in de regio Twente.

20231018 schriftelijke vragen PvdA en SP over verkoop Arriva

Emma Peetsma

Emma Peetsma

Mijn naam is Emma Peetsma, ben student en woon in de wijk Twekkelerveld, in het mooie Enschede. Steeds vaker zie ik dat voor steeds meer mensen hun bestaanszekerheid onder druk komt te staan. Daarom zet ik mij in voor een socialer en mooier Overijssel, in de Provinciale Staten. Een betaalbare woning, rondkomen met je inkomen,

Meer over Emma Peetsma