Ontmoeting met Special Olympische spelers

Door Niels van der Hoorn op 21 april 2022

Gisteren was er een bijzondere ontmoeting op het provinciehuis. We maakten kennis met een aantal sporters die meedoen aan de Special Olympics die dit jaar georganiseerd worden in Twente. De Special Olympics Nationale Spelen 2022 is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland: 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten, en maar liefst 3.000 atleten die meedoen.

Het is een eer en ontzettend leuk om kennis te maken met deze fantastische sporters die vol enthousiasme vertelden over hun sport. Zo sprak ik iemand die mee gaat doen met de triatlon en ook een hockeyster. Vol trots spraken zij over hun voorbereidingen en de kans die ze kregen om mee te doen. In mijn ogen zijn ze een voorbeeld voor iedereen die wil sporten met een beperking.

Sporten is voor iedereen belangrijk. Het draagt niet alleen bij aan de fysieke gezondheid, maar het geeft je ook zelfvertrouwen en daardoor de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Daarom vindt de PvdA het erg belangrijk dat sporten voor iedereen mogelijk is. Mede daarom heeft de provincie het sport en beweegakkoord gepresenteerd waarin sporten voor mensen met een beperking een belangrijke plek heeft gekregen.

Niels van der Hoorn

Niels van der Hoorn

Mijn naam is Niels van der Hoorn. Ik ben 27 jaar en woon in Zwolle. In het dagelijks leven werk ik als juridisch adviseur bij verschillende gemeenten. Vanaf jongs af aan ben ik al betrokken bij wat er speelt in de maatschappij. Zo vond ik als leerling al dat jongeren betrokken moesten worden bij het

Meer over Niels van der Hoorn