PvdA weer aan de slag met kinderboekenactie!

Door Annemieke Wissink op 10 februari 2023

Vrijdag 10 februari start de campagne Geef een boek Cadeau. Gemeenteraadslid Selma Hoekstra en Overijssels Statenlid Annemieke Wissink, beiden van de PvdA hopen op veel donaties zodat ook kinderen in taalarme gezinnen het boek thuis krijgen. Dat doen ze samen met Boekhandel Westerhof, Voorleesexpress en andere maatschappelijke organisaties die zich met lezen en laaggeletterdheid bezig houden. Hoekstra: “Dit jaar is er gekozen voor een ontzettend leuk boek! Ieder kind in Zwolle zou Dolfje Weerwolfje gelezen moeten hebben. Het is ook een fijn voorleesboek voor ouders.”

Je kunt nu doneren via deze link. Doe je mee?

Zo veel mogelijk boeken

Om nog meer boeken te kunnen doneren doet dit jaar ook de PvdA in de Provinciale Staten mee. Zij doen dit gezamenlijk met de Zwolse boekhandel Westerhof. “Het doel is om zoveel mogelijk mensen te verleiden om voor € 2.99 een Dolfje WeerWolfje te doneren” vat Annemieke samen.

Wie mee wil doen met deze actie en bij wil dragen aan leesplezier voor kinderen in de basisschoolleeftijd kan een of meer boeken aanschaffen bij een van de filialen van boekhandel Westerhof. Of, om het makkelijker te maken een bedrag van € 2,99 (mag ook minder zijn) met behulp van de QR-code op de afbeelding over te maken. Selma en de firma Westerhof zorgen voor de distributie van de gedoneerde boeken.

Geef een boek cadeau

De campagne Geef een boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Het streven is om in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan – met als resultaat dat boeken een vaste plaats krijgen in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek beschikbaar te stellen voor een klein bedrag. In Overijssel steunen PvdA Zwolle en PvdA Hengelo Geef een boek cadeau met publiciteit en sponsoracties waarbij ieder bedrag welkom is.

Paul van Loon

Mogelijk nóg bekender dan Dolfje Weerwolfje is zijn geestelijk vader: Paul van Loon. Hij schrijft boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar, en dat doet hij in 2023 al veertig jaar! Miljoenen kinderen en volwassenen in binnen- en buitenland kennen zijn boeken over Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks en natuurlijk de Griezelbus. Zelf houdt hij het meest van gekke verhalen, griezelverhalen en grumorverhalen (dat is een combinatie van die eerste twee). De ideeën daarvoor haalt hij uit de andere werkelijkheid, die hij betreedt wanneer hij ’s nachts schrijft.

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink