In Overijssel kun je met intimidatie niet je zin krijgen

Door Annemieke Wissink op 17 oktober 2019

In Overijssel kun je met intimidatie niet je zin krijgen. Dat verzekerde Commissaris van de Koning Andries Heidema ons gisteren. Hij verklaarde nadrukkelijk dat de provincie maandag niet gezwicht is voor intimidatie van boeren.

De PvdA is tevreden met die verklaring. “Iedereen heeft het recht om te demonstreren,” zegt fractievoorzitter Annemieke Wissink. “Actie voeren voor wat je écht belangrijk vindt is een belangrijk onderdeel van onze democratie. Het is een recht dat ons land en ook onze partij veel goeds heeft gebracht. Maar intimidatie en geweld, dat zou over de grens zijn. Daar kunnen we onder geen beding voor zwichten. Daarom is het belangrijk om duidelijk te maken dat als ons bestuur de regels aanpast, ze dat doet op basis van inhoud en niet vanwege intimidatie.”

Ook gedeputeerde Ten Bolscher bevestigde nogmaals dat dit het geval was. De commissaris en gedeputeerde deden hun uitspraken tijdens een debat in provinciale staten gisteren. Daarin gaf de provincie opheldering over het intrekken van de beleidsregels rond stikstof afgelopen maandag, na het protest van honderden boeren bij het provinciehuis.

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink