Reflectie en perspectief

Door Bert Otten op 29 november 2023

Het bezoek aan de afdeling PvdA Noordoost Twente in café Njoy in Oldenzaal voor de uitslagenavond had ik me wat anders voorgesteld. De vreugde over onze mooie uitslag sloeg direct om in verbijstering, verdriet en woede toen Malou Petter de uitslag van de PVV bekend maakte. Een ‘partij’ die meer dan een miljoen landgenoten wegzet als tweederangsburgers is verreweg de grootste van Nederland geworden. Onvoorstelbaar. Natuurlijk was er ook blijdschap omdat met deze uitslag ‘onze Jimme’ gekozen is tot Tweede Kamerlid voor GroenLinks-PvdA. Van harte gefeliciteerd Jimme! In de afgelopen weken hebben we keihard samen met onze vrienden van GroenLinks gewerkt in de campagne voor een socialer en groener Nederland. We kunnen trots zijn op het resultaat. Dank aan al die vrijwilligers voor hun tomeloze inzet!

Afgelopen zaterdag hebben we in een drukbezochte algemene ledenvergadering in de Trefkoele in het prachtige Dalfsen op de uitslag en campagne gereflecteerd. Na mooie welkomstwoorden van burgemeester Erica van Lente (via de video) en afdelingsvoorzitter Stienus Melis, bespraken we uitslag en de campagne. De uitslag brengt bij vele partijgenoten diepe emoties teweeg gecombineerd met strijdbaarheid en ook een roep tot zelfreflectie. Hebben we nog wel verbinding met mensen die het vertrouwen in ons zijn kwijtgeraakt en afgehaakt zijn? We zullen die zelfreflectie in de partij in alle openheid moeten oppakken. Want zonder inzicht geen uitzicht.

Duidelijk is dat we de links progressieve krachten waaronder tal van maatschappelijke organisaties, moeten verenigen tegen de alsmaar groeiende verrechtsing van Nederland. In vele afdelingen in Overijssel wordt hier al hard aan gewerkt. Het was hartverwarmend om op de ledenvergadering nieuwe leden te ontmoeten die door de verkiezingsuitslag extra gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor eerlijke en groene toekomst van ons land. Ook hebben we ons gewestelijk bestuur kunnen versterken met José van der Meulen uit Kampen en Dick Meijer uit Oldenzaal. Welkom José en Dick.

We namen zaterdag ook afscheid van Maarten ter Schegget. Maarten heeft jaren op fantastische wijze invulling gegeven aan het secretariaat. Dank hiervoor!

Laten we ons juist nu volop inzetten voor een Nederland en Europa met perspectief op een sociale, eerlijke en duurzame samenleving voor iedereen. Tegen haat, uitbuiting, onverschilligheid en onverdraagzaamheid. Samen kan het!

 

Bert Otten

Bert Otten

Bert Otten (1963) woont in Hengelo en is geboren in Zwollerkerspel. Hij werkt als senior-adviseur bij Radar Advies te Amsterdam en is als fellow verbonden aan de Wiardi Beckman Stichting waar hij zich vooral bezighoudt met arbeidsvraagstukken. In zijn vrije tijd speelt Bert gitaar, leest hij graag, voetbalt hij af en toe en kun je

Meer over Bert Otten