PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink stopt als Statenlid

15 december 2023

Annemieke Wissink uit Hengelo stopt op 31 januari als lid van Provinciale Staten van Overijssel. De fractievoorzitter van de PvdA heeft een nieuwe baan gevonden die onverenigbaar is met haar Statenlidmaatschap.

“Na bijna negen mooie en intensieve jaren in de Staten, waarvan de laatste vijf als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, leg ik straks met gemengde gevoelens het lidmaatschap van de Staten neer,” licht Wissink haar besluit toe. “In het nieuwe jaar ga ik aan de slag voor Natuurmonumenten, in een functie waarin ik veel met de provincie te maken zal krijgen. Daardoor vind ik het niet wenselijk die baan te combineren met het Statenlidmaatschap. Stoppen is een besluit dat ik neem met pijn in mijn hart. Maar tegelijkertijd heb ik enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Trots

Wissink: “Ik ben erg dankbaar voor wat ik de afgelopen jaren namens mijn partij heb kunnen bereiken. Allereerst onze terugkeer in de Overijsselse coalitie in 2019 en de voortzetting hiervan in de huidige periode. Beide keren heb ik mee mogen schrijven aan het coalitieakkoord waar wij als sociaaldemocraten een mooie stempel op hebben gedrukt. Maar ik heb bijvoorbeeld ook aan de wieg gestaan van de Overijsselse bijenbeweging. En ik ben enorm blij met de miljoenen extra budget die we de afgelopen jaren hebben geregeld voor ondersteuning van vrijwilligers en het bestrijden van laaggeletterdheid.”

De fractie van de PvdA vindt het jammer dat Wissink vertrekt, maar begrijpt haar besluit. “Annemieke kan trots zijn op wat ze de afgelopen jaren heeft gepresteerd voor de PvdA en natuurlijk voor de inwoners van onze provincie. We zullen haar vuur en enthousiasme missen, en wensen haar veel geluk met haar nieuwe baan.”

Peter Hermans uit Deventer volgt Wissink op als fractievoorzitter van de provinciale PvdA. Hij was al vicefractievoorzitter. Stienus Melis uit Dalfsen zal in januari beëdigd worden als nieuw Statenlid voor de PvdA. Melis is op dit moment al burgerlid voor de Overijsselse sociaaldemocraten.