8,5 miljoen euro voor betere arbeidsmarkt

Door Hans Nooter op 23 januari 2020

Overijssel maakt 8,5 miljoen euro vrij om meer mensen aan het werk te helpen. Door het aanbieden van opleidingen wil de provincie vraag en aanbod van personeel beter op elkaar aan laten sluiten. Bovendien moeten groepen die nu nog bovengemiddeld vaak buiten de boot vallen op die manier toch aan een baan komen.

“Iedereen die mee wil doen moet ook mee kunnen doen,” zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter. “Helemaal nu. De economie groeit, er zijn veel vacatures, maar toch zitten er nog mensen thuis die graag aan het werk zouden willen. Simpel gezegd: mensen die nu geen werk hebben, beschikken nog niet over de goede opleiding. Niet gek, want de arbeidsmarkt verandert continu. Sommige banen verdwijnen, en er komen andere voor terug. Met opleidingen en trainingen kunnen we mensen helpen een nieuwe stap in hun loopbaan te maken.”

Vakmanschap

Een provinciale bijdrage aan initiatieven als het Twents Fonds voor Vakmanschap of “Upgrade Yourself” stelt mensen in staat om een opleiding te volgen. Daarbij heeft de provincie speciale aandacht voor kwetsbare doelgroepen als laaggeletterden, arbeidsgehandicapten, ouderen en alleenstaande ouders. Gedeputeerde De Bree gaat in gesprek met deze doelgroepen om te horen wat zij nodig hebben om werk te kunnen vinden.

Het voorstel toekomstgerichte arbeidsmarkt werd met bijna unanieme stemmen aangenomen door Provinciale Staten.

Hans Nooter

Hans Nooter

Samen met Peter woon ik in mijn geboortestad Zwolle. Ik ben politicoloog en in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Ik maak altijd ruimte voor sport in mijn agenda: hardlopen, Tacoyo en s ’zomers banen zwemmen in het Zwolse openluchtbad. Als Statenlid heb ik de afgelopen periode initiatieven genomen en zal ik aandacht

Meer over Hans Nooter