Nummer 7

Silke Beld

Silke Beld

Over Silke Beld

Mijn naam is Silke Beld, ik ben 30 jaar en ik woon in Zwolle. Ik ben opgegroeid in het Twentse Markelo, voor mijn studie ben ik naar Zwolle verhuisd en uiteindelijk blijven plakken. In het dagelijks leven ben ik docent in het Middelbaar beroepsonderwijs, een uitdagende en afwisselende baan, midden in de maatschappij.

Inmiddels ben ik zo’n vijf jaar lid van de Partij van de Arbeid. Al langer liep ik rond met de missie om politiek actief te worden, maar ik kon het juiste moment niet vinden. Toen ik vorig jaar, na tien jaar in een studentenhuis te hebben gewoond, eindelijk een woning voor mezelf vond, begon voor mij de politieke urgentie echt toe te nemen.

Het (niet) kunnen vinden van een fijne woning is voor mij de directe aanleiding geweest om politiek actief te worden. Of het nu gaat om een student die zoekt naar een studentenwoning, een starter op de woningmarkt of een gezin dat zoekt naar een sociale huurwoning, wonen is een grondrecht.

Het vinden van een fijne plek voor mezelf, een stabiele en een vaste baan en wel even uitgestudeerd zijn, zorgden ervoor dat het tijd was om de volgende stap te zetten. Ik heb me verkiesbaar gesteld als Statenlid. Ik hoop me daarom ook in te kunnen zetten voor een fijne woning voor iedereen, in een groen en sociaal Overijssel.