Uitnodiging gewestelijke ledenvergadering 9 november

30 oktober 2019

De PvdA Overijssel nodigt u uit voor de algemene ledenvergadering van het Gewest Overijssel. Naast een aantal statutaire zaken praten we met elkaar over duurzame energie, de energietransitie en hoe we die in Overijssel in praktijk gaan brengen. Onze gedeputeerde Tijs de Bree geeft daarbij tekst en uitleg.

De vergadering wordt gehouden op zaterdag 9 november in Hibertad, Molensteen 5 in Hardenberg. We beginnen om 10:00 uur, we heten u vanaf 9:30 uur van harte welkom met een kopje koffie of thee!

AGENDA

1. Opening en mededelingen

2. Vaststellen agenda

3. Verslag gewestelijke vergadering 13 juni

4. Bestuurlijke zaken:

* Jaarplan 2020
* Begroting 2020

5. Rondvraag

6. Sluiting statutaire vergaderdeel

Pauze (rond 10:45 uur)

7.  Themabijeenkomst Energie!

We zitten op een inspirerende locatie: Hibertad is in de eerste plaats opgezet als een testgebouw; in het bedrijfspand van ruim 2.000 m2 worden (nieuwe) duurzame materialen en technieken toegepast en getest. Van zonnepanelen tot een sedumdak en verticale tuin, van verschillende soorten verlichting tot warmte-installaties, isolatie en methoden voor hergebruik van water. Hibertad is daarmee een inspiratie- en testlocatie waar de nieuwste ontwikkelingen en materialen rond duurzaamheid worden getest onder het motto ‘fouten maken mag!’

In deze inspirerende omgeving gaan we het hebben over duurzame energie. We zitten volop in de energietransitie; een overgang naar schonere energie. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Hoe passen we dat in in ons landschap? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan gaan in deze ontwikkeling? Daar willen we het over hebben met gedeputeerde Tijs de Bree en andere betrokkenen.

We zien u graag op 9 november!