Door Hans Nooter op 24 november 2016

Toch geld voor aanpak N50

De N50 bij Kampen wordt verbreed van twee rijstroken naar vier. Coalitiepartijen PvdA en VVD dienen maandag in de Tweede Kamer een motie in om vijf miljoen euro voor het project uit te trekken. “Een succes van de regio,” vindt PvdA-Tweede Kamerlid Duco Hoogland. Lokale en provinciale politici voerden een stevige lobby voor de aanpak van de N50, die regelmatig in het nieuws komt vanwege onveilige situaties en zware ongevallen.

Delen van de N50 (waaronder Kampen-Ramspol, Ramspol-Ems en Ens-Emmeloord) zijn de afgelopen periode al aangepakt. Nu is het tijd om ook dit laatste traject van 8 kilometer met een enkele rijstrook aan te pakken. De regering krijgt daarom bij het notaoverleg over infrastructuurprojecten de opdracht om vijf miljoen vrij te maken. De provincies Overijssel en Flevoland, gemeenten Kampen, Dronten, Urk en Noordoostpolder en het bedrijfsleven betalen de andere helft van de verbreding.

“De hoogste tijd,” zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter. “De N50 is één van de belangrijkste verbindingen tussen het noorden en zuiden van ons land. Het is er enorm druk, en de laatste tijd was de weg bijna dagelijks in het nieuws vanwege ongelukken. De Kamer ziet dat het niet langer zo kan en maakt snel werk van verbreding. Dat is goed voor de veiligheid en goed voor Kampen.”

Hans Nooter

Hans Nooter

Samen met Peter woon ik in mijn geboortestad Zwolle. Ik ben politicoloog en in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Ik maak altijd ruimte voor sport in mijn agenda: hardlopen, Tacoyo en s ’zomers banen zwemmen in het Zwolse openluchtbad. Als Statenlid heb ik de afgelopen periode initiatieven genomen en zal ik aandacht

Meer over Hans Nooter