Door Tijs de Bree op 27 mei 2016

Toch geld voor stadionmuur Eagles dankzij PvdA

Overijssel trekt toch subsidie uit voor het opknappen voor de stadionmuur van De Adelaarshorst in Deventer. Dankzij de inzet van de PvdA en een hernieuwd subsidieverzoek komt er een ton op tafel om de karakteristieke bakstenen muur van het stadion te restaureren.

Eerder afgewezen

In juli werd een eerste subsidieaanvraag nog door de provincie afgewezen. De Eagles wilden gebruik maken van de regeling ‘het verhaal van Overijssel’, bedoeld om historisch erfgoed te bewaren en zichtbaar te houden. De provincie wees de aanvraag van de club echter af. Het project zou niet genoeg publiek bereiken. Wonderlijk, aangezien het gaat om een drukbezocht stadion met een capaciteit van achtduizend voetbalfans. De PvdA wilde daarom inzicht in de manier waarop de beoordelingscommissie over het project oordeelde.

Voetbalgeschiedenis

Nu honoreert de provincie het verzoek van Go Ahead alsnog. “Geweldig nieuws,” vindt PvdA-fractievoorzitter Tijs de Bree. “Deze muur is voetbalgeschiedenis, echt een monument van Overijssel, de verbinding tussen de club en de wijk Voorstad Oost . Ik ben heel blij dat we dat samen met de club kunnen behouden.”

Tijs de Bree

Tijs de Bree

In Deventer woont Tijs de Bree samen met zijn vrouw en drie kinderen. Van 2011 tot 2019 was hij fractievoorzitter voor de PvdA Overijssel. Sinds juni 2019 is hij namens de PvdA gedeputeerde in Overijssel. Het profiel van Tijs op de website van de provincie Overijssel.      

Meer over Tijs de Bree

Waar ben je naar op zoek?