Tijs de Bree niet herkiesbaar als Statenlid

Door Tijs de Bree op 19 juli 2018

Onze fractievoorzitter Tijs de Bree stelt zich niet herkiesbaar voor een nieuwe periode als Statenlid. “Acht jaar lang heb ik als fractievoorzitter twee fracties mogen leiden. Het was eervol en inspirerend om namens de PvdA in Overijssel te mogen beschermen wat kwetsbaar was, en te versterken wat mooi is. Vanuit onze oppositierol hebben we als fracties mooie resultaten bereikt. Samen hebben we een heldere rode draad uitgezet voor een Overijssel zoals het er volgens ons uit moet zien. Acht jaar vind ik een mooie periode om in deze functie actief te zijn.”

“Onze energie moeten we nu richten op de campagne en de aanstormende Statenverkiezingen van volgend jaar. Als trekker van de programmacommissie ga ik samen met bevlogen partijgenoten en veel anderen een wervend en actiegericht verkiezingsprogramma schrijven. Daarmee gaan we volop campagne voeren. En daarbij ben ik natuurlijk van de partij! Politiek vind ik nog steeds heel erg boeiend, haast verslavend, en een andere politieke functie sluit ik dan ook zeker niet uit.”

Tijs de Bree

Tijs de Bree

In Deventer woont Tijs de Bree samen met zijn vrouw en drie kinderen. Van 2011 tot 2019 was hij fractievoorzitter voor de PvdA Overijssel. Sinds juni 2019 is hij namens de PvdA gedeputeerde in Overijssel. Het profiel van Tijs op de website van de provincie Overijssel.      

Meer over Tijs de Bree