Stel je kandidaat voor de Provinciale Staten!

Door Leander Broere op 13 juni 2018

Het duurt nog even, maar op woensdag 20 maart 2019 mag Overijssel weer naar de stembus om de leden voor de Provinciale Staten te kiezen. Voor de periode 2019-2023 is de PvdA Overijssel op zoek naar volksvertegenwoordigers voor de Provinciale Staten.

Wie zoeken we?
Volksvertegenwoordigers voor de PvdA bouwen dagelijks aan een eerlijke samenleving. Ze strijden voor een groene, gezonde en duurzame provincie. Waar je zeker kunt zijn van goed werk en betaalbare woningen. Waar het openbaar vervoer in de buurt en voor iedereen toegankelijk is. Waar cultureel talent wordt ontdekt, zich kan ontwikkelen en er voldoende te beleven is. Volksvertegenwoordigers voor de PvdA staan midden in die samenleving. Je kunt je kandideren voor diverse functies: lijsttrekker, Statenlid, gedeputeerde of lijstduwer. Klik hier voor de volledige functieprofielen voor de lijsttrekker, Statenlid, fractie(voorzitter) en gedeputeerden.

Loop een dagje met de fractie mee!
De huidige Statenfractie van de PvdA Overijssel organiseert op woensdagochtend 4 juli een meeloopdag in het Provinciehuis in Zwolle. Om 9:00 heet de fractie je welkom en vanaf 9:30 begint de commissievergadering. Na de commissie word je rondgeleid en kun je al je vragen stellen aan Tijs, Annemieke, Hans, Zafer, Anneke en Ben. Rond 12:30 wordt er afgesloten met een lunch in de kantine van het Provinciehuis.

Wat moet je doen?
Dus heb jij een rood hart, oog voor onrecht in de samenleving en interesse in de provinciale politiek? Wil jij je namens de PvdA inzetten voor een groener en socialer Overijssel? Schrijf dan vóór 14 augustus een motivatiebrief en stuur die samen met je cv naar overijssel@pvda.nl.

Leander Broere

Leander Broere

Ik ben Leander Broere (1981), lid van het gewestelijk bestuur en ongeveer acht jaar woonachtig in de mooie gemeente Dalfsen. Na jaren aan het Kerkplein in het hart van Dalfsen gewoond te hebben ben ik recent verhuist naar Nieuwleusen. Kort na mijn komst in Dalfsen heb ik mij aangesloten bij de plaatselijke PvdA. Vanuit mijn

Meer over Leander Broere