Door Annemieke Wissink op 23 februari 2016

Statenlid Annemieke Wissink gekozen in partijbestuur PvdA

De Algemene Ledenvergadering van de Partij van de Arbeid heeft Annemieke Wissink benoemd als lid van het landelijk partijbestuur. Annemieke is sinds de provinciale verkiezingen van 2015 actief in de Overijsselse Staten en was eerder gemeenteraadslid in Hof van Twente.

Wissink heeft er veel zin in: “Ik weet dat de partij er beter voor gestaan heeft, maar voor mij is dit niet het moment om het kopje te laten hangen, maar juist om er een schepje bovenop te doen. Ik geloof in de sociaaldemocratische idealen, dat we allemaal gelukkiger worden als we naar elkaar om kijken en zaken eerlijk verdelen. Daarom heb ik me gekandideerd voor het PvdA-partijbestuur. Ik ben blij dat de ledenvergadering mij het vertrouwen heeft gegeven om hier de komende 4 jaar mee aan de slag te mogen gaan.”

De ambitie van Annemieke Wissink is duidelijk. “Ik zou het liefst, en dat klinkt misschien wat vreemd, zo weinig mogelijk tijd in het partijkantoor in Amsterdam doorbrengen. Ze hebben er heerlijke koffie en de mensen daar doen goed werk, daar ligt het niet aan. Maar toch vind ik dat er te weinig aandacht en animo is voor de lokale afdelingen, vooral de kleinere. Terwijl dat juist de mensen zijn die voor ons de straat op gaan en in de gemeenteraden voor onze waarden opnemen. Ze staan het dichts bij onze leden, het is de ‘werkvloer’ van onze partij. Ik zou van onderop willen kijken waar het partijbureau de lokale afdelingen van dienst kan zijn. Want we moeten het samen doen!”

Het PvdA-partijbestuur is belast met het bestuur en de algemene leiding van de Partij van de Arbeid. Een vitale en sterke vereniging die midden in de samenleving staat, is de hoofdtaak van het bestuur. Naast de vereniging is het partijbestuur ook de spil van de partij in brede zin. Het partijbestuur bestaat uit elf leden, waaronder Hans Spekman, die voorzitter van dit bestuur is.

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink