PvdA: “website provincie Overijssel is onbegrijpelijk”

Door Anneke Beukers op 19 februari 2019

De provincie Overijssel moet haar website duidelijker en begrijpelijker maken. Dat wil de PvdA Overijssel. De partij vindt de huidige website van de provincie te ingewikkeld. “Op de website moeten inwoners snel en in klare taal informatie krijgen. Dat is nu niet zo.” vindt Statenlid Anneke Beukers. “De website is onoverzichtelijk en er wordt te veel moeilijke taal gebruikt.”

Nederland telt 2.5 miljoen laaggeletterden. Ook in Overijssel is laaggeletterdheid een flink probleem. De PvdA vindt dat de provincie ook digitaal toegankelijk moet zijn voor mensen met een taalachterstand, of voor mensen die niet zo handig zijn met een computer.

Beukers: “Zeker in verkiezingstijd is het van belang dat mensen makkelijk informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld waar de provincie over heeft besloten. En welke partijen voor of tegen hebben gestemd. Die informatie is nu diep begraven in digitale systemen. Pas na goed zoeken en eindeloos klikken vind je wat je hebben wil. Dat moet makkelijker kunnen.”

De PvdA wil dat de provincie deskundigen inschakelt om de website te verbeteren. Daarnaast wil de partij dat provinciale voorstellen in begrijpelijke taal worden geschreven. “Provinciale voorstellen beginnen nu met een samenvatting. Maar die staat vaak vol met vaktaal. Wij willen dat elk voorstel in gewoon Nederlands wordt samengevat, zodat iedereen begrijpt waar het over gaat.”

Anneke Beukers

Anneke Beukers

Mijn naam is Anneke Beukers. In de jaren tachtig van de vorige eeuw lid geworden van de PvdA. Eerst actief in de afdeling Vriezenveen, daarna in Twenterand en daar kun je me nog steeds vinden. In 2011 trad ik toe tot de Staten van Overijssel en met heel veel plezier heb ik deze eervolle opdracht

Meer over Anneke Beukers