Door op 4 juni 2014

PvdA stelt vragen over spitstreinen Münster – Enschede

De PvdA Overijssel stelt schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten over het voornemen om op de spoorlijn Enschede – Münster materieel in te zetten dat niet verenigbaar is met Nederlandse perrons.

Twentsche Courant Tubantia berichtte op 31 mei dat spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn in de loop van dit jaar nieuwe spitstreinen in gaat zetten op het traject Münster-Gronau. Omdat de nieuwe treinstellen te lang zijn voor de Nederlandse stations Glanerburg en Eschmarke rijden deze treinen niet verder dan Gronau. Daar zullen reizigers moeten overstappen op een andere trein naar Enschede.

Op dit moment is het nog mogelijk om zonder overstap van Münster naar Enschede te reizen. De PvdA is bezorgd dat de nieuwe dienstregeling met extra overstap zal leiden tot het missen van aansluitingen, verslechtering van de dienstregeling en daarmee uiteindelijk tot afname van het aantal reizigers op de lijn.

PvdA-Statenlid Dick Buursink wil van Gedeputeerde Staten weten of met de provincie Overijssel overlegd is over de mogelijke gevolgen van de inzet van het nieuwe materieel. “De provincie is als mede opdrachtgever direct betrokken bij deze spoorlijn. Ik hoor graag van GS in hoeverre zij is geconsulteerd en welke stappen genomen worden om verslechtering van de dienstregeling te voorkomen. “