PvdA: provincie moet huizenmarkt verbeteren

Door Annemieke Wissink op 12 november 2019

Image by analogicus from Pixabay

Het Overijsselse provinciebestuur moet om tafel met gemeenten en woningbouwcorporaties om snel meer betaalbare huur- en koopwoningen te bouwen. Dat wil de fractie van de PvdA. De partij dient morgen een voorstel in om de woningmarkt te verbeteren.

“Er is in Overijssel een schreeuwend tekort aan betaalbare woningen,” zegt fractievoorzitter Annemieke Wissink van de sociaaldemocraten. “Het is voor steeds meer mensen moeilijk om een fijn huis te vinden dat ze zich kunnen veroorloven. Om daar iets aan te doen moet de schop zo snel mogelijk de grond in. Provincie, neem de leiding. Ga praten met gemeentes, met woningbouwcorporaties, met de OVKK, kijk wat er moet gebeuren en ga aan de slag.”

Morgen behandelen Provinciale Staten de Overijsselse begroting voor 2020. Dat is hét moment voor politieke partijen om hun wensenlijstje voor het komende jaar in te dienen bij het provinciebestuur. Voor de PvdA staat de bouw van betaalbare woningen met stip op één. “Mensen met een laag of middeninkomen hebben het lastig,” weet Wissink. “De huizenprijzen stijgen snel. Niet alleen in onze steden, ook in kleine kernen is het steeds moeilijker om iets betaalbaars te vinden. Bij de verkiezingen in maart was die woningnood voor ons het belangrijkste thema. Daarom moeten we nu samen onze schouders eronder zetten.”

De PvdA denkt ruime steun in Provinciale Staten te krijgen voor haar voorstel. De partij heeft al steunbetuigingen van VVD, CDA, ChristenUnie en SGP. Daarmee zou het initiatief een meerderheid in de Staten hebben. Wissink: “Maar we hopen natuurlijk ook op brede steun van de oppositie. Linksom of rechtsom, onze inwoners moeten gewoon fijn kunnen wonen.”

Update  14 november: ons voorstel voor meer betaalbare woningen is met algemene stemmingen aangenomen door Provinciale Staten. Mooi, en nu snel aan de sla.!

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink