PvdA Overijssel wil meldpunt voor spoorklachten en schade Zwolle-Wierden

20 juni 2018

Trillingen, rammelende glazen in huis en scheuren in de muren. Dat zijn de klachten van omwonenden van de spoorlijn Zwolle – Wierden sinds in december op het traject wordt gereden met nieuwe elektrische treinen. De PvdA Overijssel wil dat de provincie een meldpunt inricht.

“We krijgen signalen over scheurende muren en trillende kozijnen,” zegt Statenlid Hans Nooter van de PvdA. “Dat zijn ernstige klachten die we serieus moeten nemen. Ik wil dat de provincie zo snel mogelijk met de mensen gaat praten om het probleem in beeld te brengen en een oplossing te vinden.” Daarvoor is een centraal meldpunt waar omwonenden met hun klachten terecht kunnen volgens hem een uitstekend middel.

Nooter vraagt zich af of de spoorlijn niet eenzelfde probleem heeft als het Kamperlijntje, waar onstabiele veengrond het treinen onmogelijk maakt met de gewenste snelheid te rijden. “Op dit moment rijden de treinen op het traject Wierden-Zwolle ook nog niet de beoogde hogere snelheid. Het zou maar zo kunnen dat als de snelheid van de trein omhoog gaat de klachten ook toenemen.”