Door Zafer Aydogdu op 19 mei 2016

PvdA brengt werkbezoek aan Karelskamp

“Werkgelegenheid moet voor Almelo verzekerd blijven.”

Als het aan de PvdA ligt blijft penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo definitief open. Het is tijd voor definitieve duidelijkheid voor de werknemers, voor gedetineerden en voor Twente. Dat is de boodschap die een stevige delegatie van de partij morgen brengt tijdens een werkbezoek aan de inrichting.

PvdA-Tweede Kamerlid Marith Volp brengt vrijdag samen met Statenlid Zafer Aydogdu, raadsleden Marjolein Wessels en Jaap Stapel uit Almelo en oud-Statenlid René Tenkink een bezoek aan de gevangenis. In 2013 kreeg een motie van Tenkink die de provincie opriep zich in te spannen voor het behoud van onder meer De Karelskamp unanieme steun in Provinciale Staten.

Kritische vragen

Toen staatssecretaris Dijkhof eerder dit jaar toch weer van zins bleek de gevangenis te sluiten stelde Marith Volp samen met PvdA’ers Manon Fokke en Keklik Yücel kritische vragen. Daarna bleek al snel dat de Kamer momenteel niets ziet in het voornemen van de staatssecretaris om De Karelskamp op korte termijn te sluiten.

“Als het aan ons ligt blijft dat zo,” vindt Zafer Aydogdu. “Het is tijd dat het touwtrekken rond De Karelskamp definitief voorbij is. De 160 werknemers zitten al jaren in onzekerheid. Almelo heeft het hoogste percentage werkelozen in Twente. Hier nog meer bezuinigen, nog meer banen schrappen, dat zou voor de PvdA onverteerbaar zijn.”

De Fabriek

De PvdA-delegatie bezoekt vrijdag De Karelskamp en ‘De Fabriek’, een justitieel productiebedrijf waar doelgroepen met afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder gedetineerden, samenwerken in het kader van resocialisatie en re‐integratie. Dit initiatief is een goed voorbeeld van de succesvolle werkwijze waarmee De Karelskamp bijdraagt aan de sociale infrastructuur van Almelo en Overijssel.

Zafer Aydogdu

Zafer Aydogdu

Ik wil voor Overijssel werken aan een tolerante samenleving waarin voor iedereen plaats is. En waar iedereen gelijke kansen en mogelijkheden heeft. Een provincie waarin autochtonen en allochtonen op een vreedzame, plezierige en gelijkwaardige manier  met elkaar omgaan. De afgelopen periode was ik als portefeuillehouder verantwoordelijk voor cultuur, integratie, en sociaal flankerend beleid.

Meer over Zafer Aydogdu