PvdA bezorgd over voortbestaan Overijsselse buurtsportcoaches

Door Niels van der Hoorn op 22 december 2020

De PvdA-fractie maakt zich zorgen over het voortbestaan van Overijsselse buurtsportcoaches. Buurtsportcoaches brengen de inwoners van Overijssel in beweging. Bijvoorbeeld door samen met scholen, sportverenigingen en welzijnsorganisaties activiteiten te organiseren.

“Ons bereikt het signaal dat het contract met meerdere coaches in Overijssel binnen enkele maanden wordt beëindigt omdat er niet genoeg geld beschikbaar is,” zegt Niels van der Hoorn. “Dat zouden we betreuren. Buurtsportcoaches spelen een belangrijke rol in het stimuleren van sport en beweging en zijn daarmee zeer waardevol voor Overijssel. Sport en bewegen is niet alleen leuk en gezond, maar draagt ook heel erg bij aan zelfvertrouwen en leren omgaan met tegenslagen.”

De PvdA wil van Gedeputeerde Staten weten of het klopt dat er buurtsportcoaches financieel in zwaar weer verkeren. “Als dat zo is, dan moeten we snel kijken wat we kunnen doen om de coaches hun belangrijke werk te kunnen laten doen.”

De gestelde vragen lees je hier: 20201218 vragen buurtsportcoaches (PDF)

Niels van der Hoorn

Niels van der Hoorn

Mijn naam is Niels van der Hoorn. Ik ben 27 jaar en woon in Zwolle. In het dagelijks leven werk ik als juridisch adviseur bij verschillende gemeenten. Vanaf jongs af aan ben ik al betrokken bij wat er speelt in de maatschappij. Zo vond ik als leerling al dat jongeren betrokken moesten worden bij het

Meer over Niels van der Hoorn