Provincie Overijssel bevordert bewegwijzering fietsroutes

5 maart 2021

De provincie gaat de fatsoenlijke bewegwijzering van landelijke fietsroutes door Overijssel bevorderen. Een voorstel met die strekking van PvdA en Partij voor de Dieren kreeg woensdag ruime steun in Provinciale Staten.

Deze week ontstond ophef over de borden van het landelijke fietsroutenetwerk in Overijssel. Er is gedoe over financiering en onderhoud van fietsroutes die de provinciegrenzen overschrijden. Een aantal bordjes zou inmiddels al verdwenen zijn. Een boel onwenselijk gedoe, vinden Luuk Folkerts (PvdD) en Hans Nooter (PvdA).

“Fietsen is leuk en gezond. Fietsers moeten makkelijk en ongestoord hun weg van A naar B kunnen vinden. Daarvoor zijn aantrekkelijke, fatsoenlijk bewegwijzerde fietsroutes nodig. Het zal de fietser een worst zijn waar de provinciegrens precies ligt of wie de bordjes plaatst, als ze maar staan waar ze nodig zijn. Dus provincie: pak de regie en zorg voor herkenbare, aantrekkelijke en goed onderhouden fietsroutes.”

De twee partijen droegen de provincie per motie op om te helpen bij de goede bewegwijzering van grensoverschrijdende fietsroutes. Dat voorstel werd aangenomen met 38 stemmen voor en 7 tegen.