Door Leander Broere op 19 april 2017

Oprichting PvdA afdeling Noordoost Twente

In de Algemene Ledenvergadering van 19 april 2017 hebben de leden van de Partij van de Arbeid van de afdelingen Oldenzaal, Dinkelland, Losser en Tubbergen hun eerder uitgesproken intentie bevestigd: de opheffing van hun afzonderlijke afdelingen. Meteen daarna hebben de leden besloten een nieuwe afdeling op te richten: Partij van de Arbeid Noordoost Twente.

Aan deze twee besluiten is een voorbereidingstijd van één jaar en één maand voorafgegaan. In dat jaar hebben een pilotbestuur bestaande uit Jan Rahder, voorzitter, Coen Hamers, secretaris, en Edwin Bakker, penningmeester, geassisteerd door een stuurgroep vanuit de genoemde afdelingen en begeleid door Jan Zwanepol namens het gewest Overijssel, de voors en tegens van het samengaan verkend en een nieuw, jong en enthousiast bestuur aangetrokken.

De Ledenvergadering heeft ook met de benoeming van dat nieuwe bestuur ingestemd: Gert-Jan Egberink, voorzitter, Jenneke Koehorst, secretaris, Edwin Bakker, penningmeester, en Kristel Postel, media.
De verschillende fracties zullen intensief gaan samenwerken met behulp van een ‘presidium’ bestaande uit de fractievoorzitters of een vertegenwoordiger daarvan.

Voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 zal een daartoe eveneens aangewezen programmacommissie een algemeen raadsprogramma schrijven voor Noordoost Twente, waarin ook lokale details een plaats krijgen. De leden van de PvdA Noordoost Twente en geïnteresseerden zullen de komende tijd actief in dit proces betrokken worden.

Deze nieuwe afdeling telt momenteel 142 leden. Verrassend is de aanwas van jonge leden de afgelopen periode.

Voor de Partij van de Arbeid is dit proces van samengaan in één afdeling voor meerdere gemeenten uniek. Niet eerder heeft een dergelijk proces met deze uitkomst plaatsgevonden. Inmiddels zijn al een aantal andere afdelingen elders in het land met elkaar in overleg gegaan om tot een soortgelijk initiatief te komen. Het betekent een revitalisering van kleine afdelingen. De Partij van de Arbeid Noordoost Twente ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Leander Broere

Leander Broere

Ik ben Leander Broere (1981), lid van het gewestelijk bestuur en ongeveer acht jaar woonachtig in de mooie gemeente Dalfsen. Na jaren aan het Kerkplein in het hart van Dalfsen gewoond te hebben ben ik recent verhuist naar Nieuwleusen. Kort na mijn komst in Dalfsen heb ik mij aangesloten bij de plaatselijke PvdA. Vanuit mijn

Meer over Leander Broere