Door Zafer Aydogdu op 15 maart 2017

Op verkiezingsdag naar het AZC

Op de dag van de verkiezingen brachten wij een bezoek aan het COA in Hengelo. Twee tijdelijke opvanglocaties gaan dicht omdat in 2016 minder vluchtelingen dan verwacht naar Nederland kwamen. Toch trekken we graag alvast lessen voor de toekomst: wat ging er goed, wat kan beter? Het was een tegenbezoek: eerder was een groep statushouders uit Hengelo al onze gast op het provinciehuis.

Geconfronteerd met de verhalen van vluchtelingen blijkt ook weer hoe goed we het in Nederland eigenlijk hebben. Hier houden we verkiezingen en wisselen partijen de macht. Van oppositie naar coalitie en weer terug, al tientallen jaren. Eerlijk, controleerbaar en geweldloos. Heel gewoon. En zo hoort het ook. Maak dus gebruik van je recht, en ga vandaag stemmen!

 

Zafer Aydogdu

Zafer Aydogdu

Ik wil voor Overijssel werken aan een tolerante samenleving waarin voor iedereen plaats is. En waar iedereen gelijke kansen en mogelijkheden heeft. Een provincie waarin autochtonen en allochtonen op een vreedzame, plezierige en gelijkwaardige manier  met elkaar omgaan. De afgelopen periode was ik als portefeuillehouder verantwoordelijk voor cultuur, integratie, en sociaal flankerend beleid.

Meer over Zafer Aydogdu