Op hun mooist!

Door Annemieke Wissink op 30 mei 2018

“Je moet echt nu komen, ze zijn nu op hun mooist!” Dat bericht kreeg ik enkele dagen geleden in mijn mailbox. Het bericht kwam van Geert, een fanatieke natuurliefhebber waarmee ik eerder contact had gehad over problemen met bemesting van percelen bij natuurgebied Lemselermaten nabij Weerselo.

En ze waren inderdaad op hun mooist, de gevlekte orchideeën, die in grote aantallen te vinden zijn in het gebied. En dat niet alleen, ik zag talloze prachtige en zeldzame planten die zich goed thuis voelen in voedselarme blauwgraslanden. En dat terwijl dit stuk enkele jaren geleden nog voor een groot gedeelte gebruikt werd om mais te telen. Er waren flinke ingrepen nodig, maar het is schitterend geworden. Wat een hoopvolle plek. De enthousiaste rondleiding van Geert, maakte voor mij de ochtend compleet. Als je zelf wilt gaan kijken, dat kan. Maar ik zou niet te lang wachten, want ze zijn echt nu op hun mooist!

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink