26 februari 2015

Minister Bussemaker naar Deventer en Zwolle

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, PvdA) gaat 4 maart in Zwolle in gesprek over de toekomst van cultuur in Overijssel. Ook zal zij een bezoek brengen aan cultuurstad Deventer.

’s Ochtends is Jet Bussemaker aanwezig bij Het Grote Overijsselse Cultuurdebat in Zwolle, georganiseerd door de PvdA Overijssel in samenwerking met Club Cele/Zwolse Theaters. Het debat gaat over de toekomst van kunst en cultuur in Overijssel. In de bovenfoyer van Schouwburg Odeon gaan de minister en PvdA-lijsttrekker Tijs de Bree in gesprek met culturele instellingen uit Overijssel. Gasten zijn onder andere Ralph Keuning (De Fundatie), Nicolas Mansfield (Nederlandse Reisopera) en Michiel van der Kaaij (Kunstvereniging Diepenheim).

De Bree: “De PvdA wil investeren in cultuur. De afgelopen vier jaar is onder leiding van de huidige rechtse coalitie in deze provincie minder in cultuur geïnvesteerd dan de PvdA lief is. In plaats van over de kunstsector te praten, willen we met ze praten. En dan kunnen we samen zowel de minister als de kandidaten voor de nieuwe Provinciale Staten concrete ideeën meegeven.”

‘s Middags wordt Jet Bussemaker in Deventer ontvangen door PvdA-wethouder Jan Jaap Kolkman en PvdA-Statenlid Zafer Aydogdu voor een nadere kennismaking met cultuurstad Deventer. De minister woont onder andere een luistersessie bij van fotograaf/dichter én muzikant Johanneke Ter Stege uit het talentontwikkelingsprogramma van Productiehuis Oost-Nederland.
Wil je aanwezig zijn bij het bezoek van Jet Bussemaker aan Zwolle? Stuur een mailtje naar [email protected]. Voor het volledige programma kijk op overijssel.pvda.nl