Lelystad Airport als zelfstandige luchthaven “totaal onacceptabel”

Door Annemieke Wissink op 18 december 2018

Lelystad Airport als zelfstandig groeiende luchthaven is totaal onacceptabel. Dat zei onze Annemieke Wissink dit weekend in talkshow Politiek in de Pol. Ze reageerde op het voorstel van minister Van Nieuwenhuizen om het vliegveld ook open te stellen voor nieuwe vliegmaatschappijen. “Dat betekent dat omwonenden voor de gek gehouden zijn. Zij zaten aan tafel om te praten over oplossingen voor de overlast rond het vliegveld, en nu komt dit besluit als een konijn uit een hoge hoed. Zo ga je niet met mensen om.”

Lelystad als autonoom vliegveld in plaats van als overloop van Schiphol is voor ons onbespreekbaar. We zijn tegenstander van zelfstandige groei en van vrachtverkeer, helemaal waar het gaat om laagvliegroutes. Mocht de regering dit plan toch doorzetten, dan is dit volgens ons een nieuw besluit. Dat betekent nieuwe procedures, nieuwe inspraak en een nieuwe milieu-rapportage. Dan doen we het hele proces nog een keer, en dan wél goed.

Foto: © Ank Bijleveld

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink