In Memoriam Jan Zwanepol

Door Annemieke Wissink op 22 mei 2022

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat onze partijgenoot Jan Zwanepol is overleden.

Leesbril op het voorhoofd, bodywarmer aan en de handen uit de mouwen, letterlijk en figuurlijk. Niet lullen maar poetsen, dat was Jan Zwanepol ten voeten uit. Het maakte niet uit wat er gebeuren moest, op Jan kon je bouwen. Jan was actief voor de PvdA Kampen en Overijssel, sinds 2006 tot op het laatste moment. Eerst als vrijwilliger voor de gemeenteraadscampagne, daarna als voorzitter van de afdeling Kampen en in 2008 trad Jan toe tot het bestuur van de PvdA Overijssel.

Dat laatste zou hij ruim 9 jaar blijven, waarvan 7 jaar als secretaris. Hij stond daarmee aan de basis van talloze verkiezingscampagnes. Jan had een neus voor politiek talent en selecteerde feilloos de beste mensen voor de politieke arena. Hoe roerig de tijden ook waren, Jan was de stabiliteit zelve. Jan kende de procedures en statuten van A tot Z. En bovenal: hij liet zich nooit van de wijs brengen. Jarenlang behoorde Jan tot de kern van de Partij van de Arbeid in Overijssel. Hij heeft daarnaast ook veel betekend voor verschillende Overijsselse afdelingen.

We gaan je ontzettend missen Jan. Jij was onze rooie rots in de branding.

Tijs de Bree – gedeputeerde PvdA Overijssel
Bert Otten – voorzitter gewestelijk bestuur PvdA Overijssel
Annemieke Wissink – fractievoorzitter PvdA Overijssel

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink