In de branding van 2022

Door Tijs de Bree op 30 december 2022

Ik ben dol op krijtjes, potloden, gummetjes en wissers. Nou ja, bij schoolbordkrijt eigenlijk liever een spons in plaats van een wisser, die laatste stoft zo. Daarnaast, een spons geeft zo een mooi donkere strepen als je het bord uitwist. Maar er is nog een voordeel; je kunt eindeloos proberen, schetsen, gummen en weer doorgaan met dat wat goed was of met een schone lei beginnen.

Afgelopen week liep ik langs de vloedlijn, aan zee. Het water spoelt ook daar alle afdrukken weg maar sommige sporen overleven één of meer getijden. In het afgelopen jaar is veel bereikt en meer gepasseerd. 2022 was het jaar waarin de provincie Overijssel twee grote contracten afsloot met nieuwe vervoerders voor het openbaar vervoer, trein én bus. Bijna helemaal zonder uitstoot van CO2 en vieze schadelijke stoffen. Met een betere bereikbaarheid, nieuw materieel met meer luxe. Hopelijk geen haperende wifi meer en USB-stekkers om op te kunnen laden, allemaal binnen handbereik.

En 2022 was ook het jaar waar de provincie Overijssel met gemeenten een ‘woondeal’ sloot met het Rijk: dat is de start van de versnelde bouw van minimaal 42 duizend nieuwe woningen in Noordwest Overijssel en Twente. Overijssel is de eerste provincie die de woondeals tekent om het woningtekort aan te pakken.

Met het nieuwe jaar hebben we weer ontzettend veel nieuwe kansen. Ja, we bouwen voort op al het goede wat al is bereikt, maar we gaan ook verder met nieuwe dingen. Een heel jaar, grotendeels als een schone lei, staat op het punt om aan te breken.

Ik heb er zin in en wens iedereen een voorspoedig 2023!

Tijs de Bree

Tijs de Bree

In Deventer woont Tijs de Bree samen met zijn vrouw en drie kinderen. Van 2011 tot 2019 was hij fractievoorzitter voor de PvdA Overijssel. Sinds juni 2019 is hij namens de PvdA gedeputeerde in Overijssel. Het profiel van Tijs op de website van de provincie Overijssel.      

Meer over Tijs de Bree