Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten is geïnstalleerd

Door Annemieke Wissink op 20 juni 2019

Het is officieel: we hebben een nieuw college. Met namens de PvdA gedeputeerde Tijs de Bree. Na acht jaar als fractievoorzitter in de oppositie kan hij nu aan de slag met Energietransitie, Milieu, Werk en Handhaving. Een mooie portefeuille met grote uitdagingen. Fatsoenlijk werk, zorgen dat iedereen mee kan doen. Een gezonde leefomgeving en de transitie naar duurzame energie met een betaalbare energierekening. Dat zijn de opgaven. Daarvoor gaan we aan de slag! 🌹

Hieronder tref je de speech waarin onze fractievoorzitter Annemieke Wissink Tijs voordraagt als gedeputeerde:

“Beste voorzitter, dames en heren,

Dit is voor mij een bijzonder moment, namens de PvdA-fractie mag ik een kandidaat voordragen voor Gedeputeerde Staten.

Jullie weten allemaal dat dit Tijs de Bree is, de verrassing is er dus al een beetje af. Dat hij de afgelopen acht jaar de bevlogen voorzitter van onze fractie was en bijzonder scherp kan analyseren en debatteren, zal voor diegenen die bekend zijn met de Overijsselse provinciale politiek geen nieuws zijn. 

Ik zal daarom mijn best doen om eigenschappen van hem te noemen die wellicht niet bij iedereen bekend zijn. Tijs studeerde technische bedrijfskunde in Delft, is sinds 2010 mede-eigenaar van een adviesbureau dat zich met name richt op aanbestedings- en participaticipatietrajecten en in zijn vrije tijd klust hij aan een Wieringer Aak, dat is een houten zeilboot. Hij wisselt vaker van auto dan van schoenen, is fan van nogal depressieve muziek en gaat regelmatig op pad met zijn eigenhandig tot camper verbouwde ME-bus.

Tevens wil ik van dit moment gebruik maken om de andere kandidaat-gedeputeerden en de ambtelijke organisatie te waarschuwen. Tijs neemt nooit pauze, is een behoorlijke controlfreak en is erg slecht in koetjes-en-kalfjes-gesprekken. Hierop is hij trouwens prima corrigeerbaar, heb ik mogen ontdekken.

Het is mij een bijzonder genoegen om namens de PvdA-fractie Tijs de Bree voor te dragen voor gedeputeerde Staten met de portefeuille: energietransitie, milieu, arbeidsmarkt en handhaving. Een mooie portefeuille met grote uitdagingen. Fatsoenlijk werk, zorgen dat iedereen mee kan doen. Een gezonde leefomgeving en de transitie naar duurzame energie met een betaalbare energierekening. Dat zijn de opgaven.

Wij zijn er van overtuigd dat Tijs gezien zijn ondernemende karakter, analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden een uitstekende kandidaat is.”

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink