Hans Nooter stelt zich niet opnieuw verkiesbaar

Door Hans Nooter op 27 september 2022

Volgend jaar, op 15 maart 2023, zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten. Deze zomer heb ik besloten mij niet te kandideren voor die komende termijn. Ik ervaar dat de combinatie van het Statenlidmaatschap met een drukke baan na 8 jaar om een andere keuze van mij vraagt. Het Statenwerk is leuk, belangrijk en eervol om te mogen doen, maar nu wil ik graag meer tijd kunnen besteden aan andere zaken.

Ik kijk met dankbaarheid terug op de afgelopen twee termijnen in Provinciale Staten. Op 26 maart 2015 werd ik geïnstalleerd als Statenlid in Overijssel. Al die tijd ben ik mij bewust geweest van het belang en de waarde van het volkvertegenwoordigerschap. Ik heb het een eer gevonden om bij te dragen aan de Overijsselse samenleving en haar bewoners.

Op het gebied van het regionaal Openbaar vervoer, de positie van buschauffeurs, het fietsnetwerk, regionale economie, een fietsveilige Vechtdalverbinding, regenboogprovincie en behoud van loketten op grotere treinstations is het onze partij en mij gelukt om het verschil te maken. Ook het voorzitterschap van diverse commissies ervaar ik als een prettige en inspirerende rol. De verhouding en samenwerking met de fractieleden en partij is al die jaren erg prettig geweest.

De komende verkiezingen bieden een natuurlijk moment om afscheid te nemen. Tot die tijd blijf ik natuurlijk als Statenlid aan de slag voor de inwoners van Overijssel. Want zeker op het gebied van het openbaar vervoer, het kanaal Almelo de Haandrik en werk en economie is er nog veel te doen.

Hans Nooter

Hans Nooter

Samen met Peter woon ik in mijn geboortestad Zwolle. Ik ben politicoloog en in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Ik maak altijd ruimte voor sport in mijn agenda: hardlopen, Tacoyo en s ’zomers banen zwemmen in het Zwolse openluchtbad. Als Statenlid heb ik de afgelopen periode initiatieven genomen en zal ik aandacht

Meer over Hans Nooter