Grote meerderheid voor veilige oversteek N35 bij Haarle

Door Hans Nooter op 7 december 2020

Een grote meerderheid in Provinciale Staten dient woensdag een motie in voor een veilige oversteek op of onder de N35 bij Haarle. De partijen achter de motie zijn CDA, VVD, PvdA, Forum voor Democratie, ChristenUnie, D66, SGP, Fractie Mooi Overijssel en de Groep Schönbaum. Zij pleiten voor een veilige ongelijkvloerse fietsoversteek over of onder de N35 bij Haarle.

Eind november kwam na een jarenlange lobby het besluit van minister en de regio om de N35 op te waarderen en samen 200 miljoen beschikbaar te stellen. Dit is een mooi resultaat en leidt tot een forse verbetering van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en de doorstroming op en rond de N35. In dit besluit was echter niets geregeld over een veilige oversteek voor fietsers, in het bijzonder de schoolgaande jeugd in Haarle.

De inwoners in Haarle hebben voorkeur voor een tunnel, maar als mocht blijken dat een viaduct voor fietsers een betere oplossing is, dan blijft dat ook dat nog een optie als het aan de indieners ligt. Wellicht valt de oversteek grotendeels te financieren vanuit verschillende budgetten die nog beschikbaar zijn voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N35.

Hans Nooter

Hans Nooter

Samen met Peter woon ik in mijn geboortestad Zwolle. Ik ben politicoloog en in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Ik maak altijd ruimte voor sport in mijn agenda: hardlopen, Tacoyo en s ’zomers banen zwemmen in het Zwolse openluchtbad. Als Statenlid heb ik de afgelopen periode initiatieven genomen en zal ik aandacht

Meer over Hans Nooter