Ga klimaatspijbelen!

7 februari 2019

Vandaag komt de Nederlandse jeugd in actie. Voor een goede zaak. Een zaak die ons allen aangaat, en die juist onze kinderen en kleinkinderen raakt: het klimaat. Alle verhalen van rechts ten spijt dat wij als mensen niets kunnen doen tegen de verslechtering van het klimaat. Onze jeugd weet wel beter. Kinderen staan dichtbij de natuur. Kinderen handelen op hun gevoel, hun verbinding met de omgeving. Dat is hartstikke goed, wij zijn dan ook trots op al die jonge mensen die in beweging komen, die zich zorgen maken, die er zelf wat aan willen doen.

Het is erg goed dat jongeren niet alleen in hun vrije tijd in beweging komen, maar juist ook als onderdeel van hun vorming en leerpad dat ze op school volgen. Natuurlijk, het moet geen zooi worden waarbij jonge mensen risico lopen. We vertrouwen er dan ook graag op de jongeren zelf, hun ouders en hun leerkrachten, dat ze er een inspirerende en leerzame dag van maken!

Maak je eigen klimaatactie, wij steunen jullie en raken door jullie allemaal extra geinspireerd om ons politieke werk te doen, GO klimaat koters!

Waar ben je naar op zoek?