Formatie nieuwe coalitie Overijssel begint

Door Annemieke Wissink op 17 april 2019

PvdA, CDA, VVD, ChristenUnie en Forum voor Democratie moeten samen proberen het nieuwe provinciebestuur van Overijssel te formeren. Dat staat in het eindadvies dat informateur Geert Jansen zojuist aanbood aan Commissaris van de Koning Andries Heidema. Volgens de informateur biedt een samenwerking tussen deze vijf partijen de grootste kans op een stabiel en slagvaardig provinciebestuur.

“Het is goed dat er nu een advies ligt,” vindt PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink. “Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad en het was zeker geen makkelijke puzzel.

Vanuit de provinciale staten zetten we ons dagelijks in voor een provincie waar je je thuis voelt. Zeker zijn van een fijn huis, een fatsoenlijke baan, goed openbaar vervoer en een gezonde leefomgeving. In de onderhandelingen in onze provincie ligt daar onze volledige inzet.

Wij gaan deze onderhandelingen in met onze kernwaarden van respect, solidariteit en verdraagzaamheid. Ik ben overtuigd van de kracht van het gesprek. Dat gesprek gaan we nu aan. En ik heb er vertrouwen in dat deze formatie kans van slagen heeft. Maar de tijd zal leren of ons het gaat lukken.

Nu begint het echte werk: we gaan onderhandelen en zoveel mogelijk punten uit ons verkiezingsprogramma verzilveren. Er moet een goed akkoord komen waar onze achterban trots op kan zijn. Dat vraagt om stevige onderhandelingen.”

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink