Een vloek of een roeping?

Door Annemieke Wissink op 14 maart 2018

Er zijn van die dagen waarop je je al politicus afvraagt waarom je het allemaal doet. Waarom je weer niet thuis eet, je kinderen iets te lang voor de tv parkeert of je partner opnieuw teleurstelt omdat je deze zaterdag alweer op pad bent. Regelmatig zet ik me met al mijn ziel en zaligheid in, zonder enig resultaat of waardering als resultaat. Het moeilijkst zijn de momenten waarop politiek lelijk is, als het alleen gaat om macht en poppetjes.

Gelukkig bestaan er ook veel momenten waarop je precies weet waarvoor je het doet. Bijvoorbeeld wanneer je verschil kunt maken, je mooie mensen ontmoet of dat je inwoners hebt kunnen laten voelen dat je naast hen staat. Afgelopen week was voor mij zo’n week. Naast verschillende waardevolle ontmoetingen en activiteiten waren er twee momenten extra bijzonder.

Omdat het heel slecht gaat met de bijen diende ik in 2015 succesvol een motie in die de provincie opriep in actie te komen voor de bij. Hier sloten veel verschillende partijen zich bij aan en dit vormde samen de Overijsselse bijenbeweging. Een initiatief dat zich inzet om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren door het uitvoeren van concrete initiatieven, zoals het zaaien van bloemenmengsels en zorgen voor nestgelegenheid. En zoals afgelopen zaterdag, toen ik samen met andere vrijwilligers bijenhotels bouwde op de kinderboerderij in Goor. De energie was top en het resultaat mocht er wezen. Opeens werd heel concreet waarvoor ik me had ingezet. Ik ben trots en dankbaar dat ik aan de wieg heb mogen staan, maar echt enthousiast word ik van de energie van die vrijwilligers en professionals die de bijenbeweging tot een groot succes maken. Dit zorgde bij mij voor een intens geluksmoment.

Eerder die week bracht ik een indrukwekkend bezoek aan bezorgde omwonenden van twee geitenhouderijen. Nadat het niet gelukt was Provinciale Staten te overtuigen van de noodzaak van een bouwstop voor geitenhouderijen vanwege de gezondheidsrisico’s, was ik de volgende ochtend met een paar collega-Statenleden op bezoek bij omwonenden van twee geitenbedrijven. Zij waren heel teleurgesteld over het besluit van de provincie en maakten zich zorgen. Ondanks dat het niet gelukt was een bouwstop te realiseren voelden deze inwoners zich gelukkig wel door ons gehoord en gesteund. Op de weg terug naar huis gierde de strijdbaarheid door mijn lichaam. Ik mag deze inwoners niet in de steek laten.

Op die momenten voel ik in elke vezel waarom ik met passie, inzet en overtuiging Statenlid ben namens de Partij van de Arbeid in Overijssel. Het voelt als een enorme eer om namens en met de inwoners van Overijssel te mogen werken aan een socialer, mooier en groener Overijssel. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen.

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink

Waar ben je naar op zoek?