Busdienst blijft op peil dankzij extra geld van de provincie

Door Hans Nooter op 7 oktober 2021

Het aantal busritten in Overijssel blijft volgend jaar op hetzelfde niveau als nu. Wel rijden er nog altijd minder bussen dan vóór corona. Om de dienstregeling op peil te houden, draagt de provincie ruim een miljoen euro extra bij. De nieuwe dienstregeling van Keolis gaat op 12 december in.

Sinds de uitbraak van het coronavirus reizen er minder mensen met het openbaar vervoer. Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen keren wel steeds meer reizigers terug, maar de aantallen zijn nog lang niet op het niveau van 2019. Op sommige lijnen is het echter wel weer ouderwets druk. Op die drukke lijnen gaan meer bussen rijden dan nu.

PvdA-Statenlid Hans Nooter is tevreden met de nieuwe dienstregeling. “Het openbaar vervoer is voor ons echt een basisvoorziening. In Overijssel moet iedereen kunnen rekenen op betrouwbare bussen en bereikbare haltes, zodat je komen kunt waar je zijn moet. De bus moeten we in de benen houden, juist in deze lastige periode. Daarbij staan niet de kosten maar de kwaliteit voorop. Daarom zijn we blij dat er geen lijnen worden geschrapt. De bus moet blijven rijden waar mensen hem nodig hebben.”

Hans Nooter

Hans Nooter

Samen met Peter woon ik in mijn geboortestad Zwolle. Ik ben politicoloog en in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen. Ik maak altijd ruimte voor sport in mijn agenda: hardlopen, Tacoyo en s ’zomers banen zwemmen in het Zwolse openluchtbad. Als Statenlid heb ik de afgelopen periode initiatieven genomen en zal ik aandacht

Meer over Hans Nooter