Annemieke Wissink voorgedragen als lijsttrekker PvdA Overijssel

17 oktober 2018

Annemieke Wissink uit Bentelo is de beoogd lijsttrekker van de PvdA bij de Statenverkiezingen van 2019. Dat maakte het regiobestuur van de sociaaldemocraten in Overijssel vandaag bekend.

Wissink is 36 jaar oud en nu al Statenlid. In de provincie hield ze zich de afgelopen jaren onder meer bezig met natuur en landbouw. Ze nam het initiatief voor een Overijssels bijenreddingsplan en maakte zich hard voor een Overijsselse geitenstop, die er in september van dit jaar ook kwam. “Natuurlijk ben ik blij en vereerd om voorgedragen te zijn als lijsttrekker, maar ik heb er vooral heel veel zin in,” zegt Wissink.

“De afgelopen vier jaar heeft Annemieke haar beste beentje voorgezet om Overijssel nog mooier te maken. Daarbij heeft ze mooie successen geboekt,” zegt PvdA-voorzitter Koos Dalstra. “Daarom ben ik blij dat de kandidaatstellingscommissie Annemieke voordraagt als onze beoogd lijsttrekker.”

Als de leden van de PvdA hier op 3 november instemmen met de benoeming van Wissink is ze officieel opvolger van de huidige fractievoorzitter Tijs de Bree. Hij gaf eerder dit jaar aan zich niet herkiesbaar te stellen voor een nieuwe periode als Statenlid. De Bree is positief over zijn beoogde opvolger: “ik heb Annemieke leren kennen als een echte bevlogen PvdA’er met het hart op de goede plek. Onze rode idealen zijn haar zeker toevertrouwd. Ik wens haar veel succes!”