Annemieke Wissink beoogd lijsttrekker op onze conceptkandidatenlijst provinciale verkiezingen

Door Maarten ter Schegget op 7 oktober 2022

PvdA presenteert conceptkandidatenlijst provinciale verkiezingen

Annemieke Wissink (40, Hengelo) is opnieuw beoogd lijsttrekker voor de PvdA bij de Statenverkiezing van 15 maart 2023. Wissink is sinds 2015 lid van Provinciale Staten en sinds 2019 fractievoorzitter. “Het is een eer om deze lijst aan te mogen voeren. Ik wil heel graag samen met deze enthousiaste club mensen me de komende vier jaar hard maken voor eerlijke kansen voor iedereen in een mooi en sociaal Overijssel. Wij gaan voor winst!”

De PvdA Overijssel presenteert vandaag haar beoogde kandidaten voor de Statenverkiezing. De definitieve kandidatenlijst wordt door de leden van de PvdA vastgesteld op zaterdag 29 oktober.

Top 10

Op nummer twee van de conceptlijst voor Provinciale Staten staat Peter Hermans (61, Deventer). Hermans is een ervaren rot in het vak: hij was al twee periodes Statenlid namens de PvdA. Op plek drie staat nieuwkomer Emma Peetsma (29, Enschede), de eerste nieuwkomer. Peetsma was actief bij de Jonge Socialisten, de jongerenorganisatie van de PvdA. Momenteel is ze bestuurslid van de PvdA Enschede, waar ze zich inzet voor de jongerencampagne.

Stienus Melis (50, Dalfsen) op plek vier was eerder gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de PvdA in de Groningse gemeente Westerwolde. Op plek vijf staat Roberto Kist (26, Zwolle). Hij was bestuurslid van de Jonge Socialisten en burgerraadslid voor de PvdA in de provinciehoofdstad.

Op de zesde plek staat Jannette Beuving (57, Borne). Beuving was rechter in Almelo, universitair docent in Amsterdam, raadsheer bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden en van 2011 tot 2018 Eerste Kamerlid namens de PvdA. Ze heeft een lange staat van dienst binnen de partij.

De rest van de top 10 bestaat uit:

7 Silke Beld (29, Zwolle)

8 Niels van der Hoorn (31, Raalte)

9 Nahrin Aslan (38, Enschede)

10 Jan Slijkhuis (64, Zwolle)

Talent en ambitie

“De kandidaatstellingscommissie had een moeilijke puzzel te leggen, want we hadden heel veel erg geschikte kandidaten” zegt gewestelijk PvdA-voorzitter Bert Otten. “We hebben met Annemieke een fantastische kandidaat-lijsttrekker en ik ben onder de indruk van onze conceptlijst, ik denk dat we de Overijsselse kiezers zo een hele mooie mix van talent, betrokkenheid en ambitie kunnen presenteren. Nu is het oordeel aan onze leden.”

Maarten ter Schegget

Maarten ter Schegget

Ik ben Maarten ter Schegget, Ik ben een geboren en getogen Zwollenaar en daar woon ik ook nog steeds, in de mooie wijk de Wipstrik. Momenteel ben ik werkzaam als leidinggevende bij het Ministerie van Binnenlandse zaken. Als actief lid van de PvdA draag ik graag mijn steentje bij aan een mooiere samenleving. Een samenleving

Meer over Maarten ter Schegget