Advies informateur: nieuw provinciebestuur met PvdA, CDA, VVD, ChristenUnie en SGP

Door Annemieke Wissink op 8 mei 2019

PvdA, CDA, VVD, ChristenUnie en SGP moeten samen een nieuw Overijssels provinciebestuur vormen. Dat staat in het advies dat informateur Bart Krol vandaag openbaar heeft gemaakt. Volgens Krol vertegenwoordigt een coalitie van deze vijf partijen een “breed draagvlak” met “breed vertrouwen” in de Staten.

PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink is blij met het advies. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze vijf partijen een zelfverzekerde en voortvarende coalitie kunnen vormen. Binnen die coalitie zal de PvdA de linkerflank vormen. Dus is het voor ons nu zaak om stevig te onderhandelen om onze wensen in een akkoord verankerd te krijgen. Betaalbare woningen, goed werk en fatsoenlijk openbaar vervoer, daar draait het voor ons om.”

“De PvdA gaat voor een provinciebestuur op basis van solidariteit, respect, emancipatie en sociale acceptatie. We zien veel van die waarden terug bij de andere partijen. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we tot een mooi akkoord zullen komen.”

“We gaan snel spijkers met koppen slaan zodat we onze achterban een mooi akkoord kunnen presenteren. Wat ons betreft gaan we snel aan de slag!”

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink