20 miljoen voor binnensteden: extra aandacht voor wonen

Door Annemieke Wissink op 28 januari 2021

Overijssel investeert de komende jaren ruim 20 miljoen in binnensteden, gezonde wijken en projecten voor passend wonen. De provincie heeft daarbij extra aandacht voor bouwprojecten in de centra van onze steden. Een PvdA-amendement dat daarop aandrong werd met ruime meerderheid aangenomen.

“Er is in Overijssel een fors tekort aan betaalbare woningen,” zegt PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink. “De huizenprijzen zijn hoog en stijgen nog steeds. Veel mensen hebben moeite om een fijn huis te vinden. Goed dus dat Overijssel flink investeert in woningbouwprojecten, in onze binnensteden en in passende woningen voor bijvoorbeeld senioren en starters.”

De investeringen zijn onderdeel van het provinciale investeringsbesluit ruimte, wonen en retail. De PvdA heeft het besluit met een amendement nog iets aangescherpt. Vervolgens werd het unaniem aangenomen. Wissink: “wij wilden écht die focus op passend wonen. Bij de verkiezingen van 2019 was de woningnood voor ons het belangrijkste thema. We zijn daarom erg blij dat we nu ook echt flink gaan investeren in fijne betaalbare huizen in onze steden.”

Annemieke Wissink

Annemieke Wissink

Overijssel is prachtig. Samen met mijn man en onze drie kinderen geniet ik elke dag van de schitterende omgeving en de mooie mensen. Toch moet het beter. Teveel mensen zijn onzeker over hun werk, huis en over de toekomst van hun kinderen en kleinkinderen. Ik strijd voor een provincie waarin iedereen de kans krijgt om

Meer over Annemieke Wissink